Lémbér beureum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lémbér beureum
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Fungi
Division: Basidiomycota
Class: Homobasidiomycetes
Order: Auriculariales
Family: Auricularaceae
Genus: Auricularia
Species: A. auricula-judae
Ngaran binomial
Auricularia auricula-judae
(Fr.) J.Schröt.

Lémbér beureum (Auricularia auricula-judae, sinonim Auricularia auricula, Hirneola auricula-judae) nyaéta salah sahiji spésies tina kelas supa geunyal Heterobasidiomycetes (jelly fungi) nu awak buahna boga warna coklat kolot semu beureum sarta wangunna jiga daun ceuli manusa.

Awak buah boga tékstur geunyal sarta di alam bebas tumuwuh dina tangkal paéh anu baseuh sarta beueus.

Lémbér beureum garing ilahar dipaké dina sagala rupa asakan di Asia.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Buckzacki, Stefan (1982). Collins Gem Guide: Mushrooms and Toadstools.

Tumbu ka luar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca