Lambang Azerbaijan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lambang Azerbaijan
Azərbaycan gerb
Emblem of Azerbaijan.svg
Rincian
Armiger Bandéra Azerbaijan Azerbaijan
Diadopsi 30 Januari 1920
Sirah teu
Pandukung Seuneu Abadi
Unsur lian di tengah, Seuneu Abadi, sarta simbol sajarah jeung budyaa Azerbaijan; di handap nyaéta gandum jeung ék.[1]
Pamakéan dina Parlemén; pangadilan; wangunan pangadilan militér, aula majelis yudisial; kantor pribados luluhur Mahkamah Ageung jeung Mahkamah Konstitusional; wangunan lembaga nagara; wangunan diplomatik jeung pawakilan padagangan jeung konsulat; paspor; bagian jejer dokumén resmi (kaasup ijasah)

Lambang Nagara Azerbaijan[2] nyampurkeun simbol tradisional jeung modérn. Titik fokus dina lambang ieu nyaéta simbol seuneuna. Simbol ieu datang ti fakta yén Azerbaijan miboga loba seuneu abadi nu ogé méré ngaran "lemah seunenu abadi".

Dina bagian handapna aya gandum, perlambang hasil tatanén utami nagara. Tutuwuhan lian nu digambarkeun nyaéta ék.

Pamakéan[édit | sunting sumber]

Lambang Azerbaijan ditémbongkeun di:

  • Padumukan jeung kantor pribados Présidén Républik Azerbaijan;
  • Wangunan Parlemén Républik Azerbaijan, aula konferénsina jeung kantor pribados luluhur parlemén;
  • Sadaya pangadilan, wangunan pangadilan militér, aula majelis yudisial; kantor pribados luluhur Mahkamah Ageung jeung Mahakamah Konstitusi Républik Azerbaijan;
  • Wangunan lembaga nagara dina katetepan sistem législatif Républik Azerbaijan;
  • Wangunan diplomatik jeung pawakilan dagang jeung konsulat Républik Azerbaijan

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Citakan:Coats of arms of Europe Citakan:Coats of arms of Asia


Stub W.svg