Lomari

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lomari baju

Lomari nya éta kotak dialus-alus paranti panyimpenan papakéan, parabotan anu teu dipaké. Sok disebut alamari atawa lamari [1].

Gambaran[édit | sunting sumber]

Biasana lomari sok aya kacaan, kaca lomari nu di gigireun jeung pantona maké kaca nepi ka saeusi lomari bisa témbong ka luar, osok disebut ogé prongkas[1]

Rupa-Rupa Lomari[édit | sunting sumber]

  1. Lomari baju [2]
  2. Lomari buku [2]
  3. Lomari makan [2]
  4. Lomari piring
  5. Lomari És atawa kulkas nya éta lomari beusi anu dialus-alus, di jerona aya mesin otomatis pikeun niiskeun bahan dahareun, inumeun jst, sangkan rasana tetep seger jeung tiis.[1]
  6. Lomari Beusi atawa Brankas nya éta lomari paranti nendeun barang-barang nu berharga saperti duit, emas, jeung dokumén-dokumén penting. Lomari beusi leuwih aman ku sabab aman tina rampog jeung kahuruan alatan bahana tina beusi.[3] Contoh brankas anu alus nya éta brankas Daichiban, brankas Ichiban, ku sabab mérek-mérek kasebut téh geus loba anu maké jeung produksina anu alus. [3]

Cara milih lomari beusi (brankas) :

  • Pilih lomari beusi anu ukuranan saluyu jeung barang anu rék di tendeunna, ulah milih brankas anu ukurana pas-pasan dina artian leutik teuing atawa meujeuh bisi ngarusak kana barang anu rék di tendeun.[3]
  • Pilih brankas anu bobot beuratna beurat pisan, sangkan teu bisa dipaling atawa di angkut ku nu maling.[3]
  • Pilih brankas anu anti panas jeung seuneu, ku sabab loba brankas anu babari kaduruk jeung henteu tahan panas. [3]
  • Pilih brankas anu bisa diubah-ubah kodeu koncina, sangkan leuwih aman bisi geus kanyahoan éta kodeu nu saméméhna. [3]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c [Danadibrata,R.A.(2006).Kamus Basa Sunda.Bandung: Kiblat Buku Utama.
  2. a b c Definisi 'lemari' (Dicutat tanggal 20 Oktober 2011)
  3. a b c d e f Tips membeli brankas-lemari besi