Mijalma

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Mijalma mangrupakeun salasahiji wanda gaya basa. Maksudna, barang anu henteu nyawaan atawa sasatoan diupamakeun cara pamolah jalma. Dina basa Indonésia, gaya basa mijalma disebut personifikasi.

Conto-conto kalimah nu ngagunakeun gaya basa mijalma:

  • Gunung siga milu nguyung, lebak siga milu susah.
  • Pucuk janur tingarulang, ngagupayan anu angkat.
  • Sang Surya lumungsur ka marcapada.
  • Bulan ngintip tina sela-sela méga
  • Rebab ceurik ngabangingik.
  • Angin subuh ngaharéwos nebak ceuli.
  • Ombakna paudag-udag.
  • Lokomotif ngahégak lir seunggah nanjak.
  • Paré beuneur tarungkul siga menekung.
  • Seuneu ngamuk nguwak-ngawik.


Nulis.jpg