Paroki Santo Servatius Kampung Sawah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Paroki Santo Servatius Kampung Sawah atawa Gereja Kampung Sawah nyaeta teh jamaah Katolik nu aya di Kampung Sawah, Jakarta Timur.[1] Jamaah ieu teh umurna geus saabad leuwih.[2] Anggota jamaah ieu loba nu asalna tina suku Betawi.[2] Salah sahiji tradisi nu aya ti Paroki Santo Servatius Kampung Sawah nyaeta bebaritan atawa ayeuna disebut sadekah bumi.[3]


Tumbu Kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. A. Heuken. 2003. Gereja-gereja Tua di Jakarta. Jakarta: Yayasan Cipta Loka Caraka. hlm. 185-186.
  2. a b R. Kurris. 1996. Terpencil di Pinggiran Jakarta: Satu Abad Umat Katolik Betawi. Jakarta: Yayasan Obor Indonesia. hlm. 1-192.
  3. http://www.servatius-kampungsawah.org/