Pasar Modal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sri Mulyani Indrawati, Direktur Pelaksana Bank dunia jeung Menteri Keuangan Indonesia manten dina acara Indonesia Investor Summit and Capital Market Expo 2009. The Ritz-Carlton Pacific Place, Jakarta

Nyaéta sarua jeung pasar umumna, nyaéta tempat papanggihna antara nu ngajual jeung nu meuli.[1] Dina pasar modal, instrumén didagangkeun dina dangka panjang, saperti saham jeung obligasi. [1] Éta instrumén téh loba variasina, saluyu jeung kamekaran kaayaan ékonomi jeung kompléksitas pausahaan. [1] Ieu pasar geus aya ti saméméh perang, tur dina kamekaranana aya pasang aya surud. [1]

Unsur-unsur Utama anu Ngarojong Ayana Pasar Modal[édit | sunting sumber]

  1. Ayana pausahaan atawa usaha lembaga lianna anu nawarkeun saham atawa obligasi kamasarakat anu geus nyumponan sarat anu diperlukeun.[1]
  2. Ayana masarakat invéstor, lembaga invéstasi saperti asuransi, dana pangsiun, jsb. anu daék meuli saham atawa obligasi. [1]
  3. Ayana lembaga pasar modal anu bisa nepungkeun nu butuheun waragad (demand of funds) jeung nu bogaeun waragad (suly of funds). [1]
  4. Ayana perantara jeung padagang éfék anu peranna salaku lembaga anu nyundang kana lembaga pasar modal. [1]

Jenis-jenis Pasar Modal[édit | sunting sumber]

  • Pasar perdana, anu ngajual perdana éfék, saméméh éta éfék dijual ngaliwatan bursa éfék. Di dieu, éfék dijual kalawan harga émisi.[2]
  • Pasar Sekundér, anu ngajual éfék sanggeus di pasar perdana lekasan. Di dieu harga éfék ditangtukeun dumasar kurs. [2]
  • Pasar paralél, mangrupa panglengkep bursa éfék anu geus aya. Bursa paralél diayakeun ku Persatuan Perdagangan Uang dan Efek-efek (PPUE). [2]

Lembaga anu Aya Patalina jeung Pasar Modal[édit | sunting sumber]

  1. Lembaga anu ngatur pasar modal, nyaéta BAPEPAM (Badan Pengawas Pasar Modal) [2]
  2. Instansi pamaréntah, nyaéta badan Koordinasi Penanaman Modal (BKPM) [2]
  3. Lembaga swasta, nyaéta akuntan publik, notaris, konsultan hukum, badan pangajén (Appraiser), jeung konsultan éfék (investment advisor). [2]


Nulis.jpg

Rujukan[édit | sunting sumber]