Pete Seeger

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pete Seeger

Seeger di Parayaan Clearwater Juni 2007
Profil
Nami Peter Seeger
Gumelar 3 Méi 1919
New York, Amérika Sarikat
Pupus 27 Januari 2014 (yuswa 94)
New York, Amérika Sarikat
Aliran Lagu daérah Amérika, Americana
Pacabakan Musikus, panulis lagu, aktivis, presenter
Alat musik Banjo, gitar, recorder, mandolin, piano, ukulélé
Taun aktip 1939–2014
Lébel Folkways, Columbia, CBS, Vanguard, Sony Kids’, SME
Maén di The Weavers, The Almanac Singers, Woody Guthrie, Arlo Guthrie, Tao Rodríguez-Seeger, Lead Belly

Peter "Pete" Seeger (gumelar 3 Méi 1919 – pupus 27 Januari 2014 dina yuswa 94 taun) nyaéta saurang pamaén musik tradisional Amérika jeung aktivis. Anjeunna miboga sababaraha lagu nu katelah di Amérika Sarikat jaman 1950-an salaku bagian ti grup The Weavers, salah sahijina "Goodnight, Irene" ti Lead Belly anu mangku paringkat kahiji dina tangga musik pikeun 13 minggu taun 1950. Dina awal jaman 1960-an, anjeunna kaluar deui salaku panembang lagu-lagu protes nu ngarojong palarangan pakarang, hak asasi masarakat, jeung kahirupan lingkungan.


Replace this image male.svg