Pita frékuénsi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pita frékuénsi nyaéta wilayah frékuénsi nu mindeng nujul kana wilayah frékuénsi sora atawa wilayah frékuénsi dina radiasi éléktromagnétik, kaasup cahaya jeung gelombang radio.

Réa alat radio anu dijalankeun dina wilayah frékuénsi tinangtu anu ngawatesan hiji sinyal pikeun mancar dina frékuénsi tinangtu dimaksud. Frékuénsi wates handap jeung frékuénsi wates luhur mangrupakeun titik-titik dimana kakuatan sinyal turun sahandapeun 3 dB.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]