Quadrature Amplitude Modulation

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Quadrature amplitude modulation (QAM) nyaéta hiji cara numpangan (ngamodulasi) dua gelombang pamawa data ku cara ngarobah amplitudo dua gelombang pamawa kasebut. Dua gelombang kasebut biasana sinusoida sarta béda fase diantara dua gelombang kasebut 90 °; ku alatan éta disebut pamawa -quadrature.

Sakolébat[édit | sunting sumber]

Saperti cara modulasi séjénna, QAM mawa data ku cara ngarobah sawatara aspék tina sinyal pamawa, atawa gelombang pamawa (nu biasana sinusoid). Dina hal QAM, amplitudo kadua gelombang dirobah (dimodulasi) pikeun ngawakilan sinyal data.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • John G. Proakis, "Digital Communications, 3rd Edition", Mcgraw-hill Book Co., 1995. ISBN 0-07-113814-5
  • Leon W. Couch III, "Digital and Analog Communication Systems, 6th Edition", Prentice-hall, Inc., 2001. ISBN 0-13-081223-4