Rasio ganjil

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Rasio ganjil nyaeta ukuran statistik, bagean penting dina statistika Bayes sarta régrési logistik.

Rasio ganjil diartikeun salaku rasio hiji kajadian ahéng dina hiji grup kana kaganjilan nu kajadian dina grup sejen, atawa estimasi data dumasar kana rasio. Grup ieu bisa awewe jeung lalaki, grup percobaan sarta grup kontrol, atawa klasifikasi nu ngabingungkeun. Maka lamun kamungkinan kajadian unggal grup p jeung q mangka rasio-ganjil nyaeta

{ p/(1-p) \over q/(1-q)}=\frac{\;p(1-q)\;}{\;(1-p)q\;}.

Logaritma rasio ganjil ngarupakeun beda logit tina probabilitas.

Régrési logistik loba dipake dina widang kadokteran jeung panalungtikan élmu sosial, hartina rasio-ganjil ilahar dipake geus ngagambarkeun sababaraha bentuk uji klinis, saperti uji kasus-kontrol, sarta dina panalungtikan survéy.

Citakan:Statistika-stub