Sajarah matematik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
See Timeline of mathematics for a timeline of events in mathematics. See mathematician for a list of biographies of mathematicians.
Also see The Nine Chapters on the Mathematical Art for information about the development of mathematics in China.

Kecap "matematik" asalna tina basa Greek μάθημα (máthema) hartina "elmu, pangaweruh, atawa diajar"; μαθηματικός (mathematikós) hartina "resep diajar".

Sacara sajarah, widang utama dina matematik ningkat kacida keur digunakeun dina widang "perdagangan", ngukur taneuh jeung keur "prediksi" kajadian astronomi. Hal ieu merlukan tilu hal anu raket pakuat pakaitna nu ngarupakeun "pembagian dina widang matematik, nyaeta struktur, ruang jeung parobahan.


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]