Setir Jenéwa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Geneva mechanism 6spoke animation.gif

Setir atawa mékanismeu Jenéwa (Geneve drive) nyaéta mékanismeu nu ngarobah puteran/rotasi kontinyu jadi intermiten. Dina unggal puteran, roda nu aya pinna muter kontinyu nepi ka ngahontal gigi intermiten nu jadi muter sahambalan. Anu lolobana dipaké nyaéta nu boga opat selot, ku kituna dina unggal hambalan muter 90°. Mun gigina boga n selot, mangka saputeran roda kontinyu bakal ngahasilkeun 360/n° puteran gigi intermiten.

Ieu alat dibéré ngaran kitu dumasar kana asal-usulna anu dipaké dina jam mékanik ti Swis jeung Jenéwa.

Larapan & mangpaat[édit | sunting sumber]

Geneva drive.svg

Salah sahiji larapan setir Jenéwa nyaéta dina proyéktor film. Nalika diputer, film téh maju sapigura-sapigura. Masing-masing cicing hareupeun lénsa salila 1/24 detik (sarta diékspos dua kali, ngahasilkeun frékuénsi 48 Hz). Proyéktor film modéren migunakeun alat éléktronik, ku kituna bisa muterkeun film kalawan gancang. Setir Jenéwa mimiti dipaké dina proyéktor film taun 1896.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg