Soldér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Soldér nyaéta hiji campuran (alloy) logam nu bisa leyur, kalayan titik leyur atawa range leyurna sahandapeun 450 °C (840 °F), numana dileyurkeun pikeun nyambungkeun pabeungeutan logam, hususna dina widang éléktronik jeung pipah, ngaliwatan prosVs nu disebut soldéring.

Nyopot soldér (désoldéring) hiji kontak jeung kabel nu némpél migunakeun soldér.

Dina éléktronika, soldér biasana dijieun tina 60% timah (tin) jeung 40% timbal (lead) numutkeun beuratna pikeun ngahasilkeun campuran nu ampir eutectic (titik leyur handap - kurang ti 190 °C 374 °F). Ilaharna dirancang maké Sn60/Pb40. Perbandingan eutectic 63/37 ampir cocog jeung campuran intermétalik Sn3Pb.

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]