Sufi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Sufi teh umumna dihartoskeun tina "Sufi" nu asalna Suf (صوف), basa Arab nu hartosna mantel sederhana nu diangge ku mujahid di zaman-zaman awal Islam. Tapi teu sadaya nu disebat ahli sufi ngangge mantel siga kieu.

Nu sanesna, teori basa modern nyatet oge yen kecap dasar "Sufi" ieu tina basa Arab, safa (صفا) nu hartosna 'nu suci', suci hate jeung jiwa.

Kecap "Sufi" sering dikaitkeun jeung istilah "Tasawwuf".


Allah-green.svg