Suku (satuan panjang)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Suku (basa Inggris: foot, jamak: feet) mangrupakeun satuan panjang non-SI nu ilahar dipaké di Britania Raya jeung Amérika Sarikat. 1 suku nya éta kira-kira sapertilu méter atawa pasna 0,3048 m. 1 suku ogé sarua jeung 12 inci. 3 suku sarua jeung 1 yard. Simbol internasional keur suku nya éta ft.

Suku pasagi mangrupkauen satuan aréa pikeun suku. 1 ft² (dibaca: 1 suku pasagi) sarua jeung hiji daérah winangun pasaga nu panjang gigirna 1 suku.

Nuvola apps kruler.png