Térmistor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Térmistor (Basa Inggris: thermistor) nyaéta pakakas atawa komponén atawa sénsor éléktronika anu dipaké pikeun ngukur suhu. Cara gawé termistor nyaéta robahan harga résistansi lamun suhu atawa temperatur anu ngeunaan térmistor ieu robah. KEcap térmistor ieu mangrupakeun gabungan antara kecap termo (suhu) sarta résistor (pakakas pangukur résistansi).

Térmistor kapanggih ku Samuel Ruben dina taun 1930, sarta meunang hak patén di Amérika Sarikat kalayan nomer patén #2.021.491. Aya dua macem térmistor sacara umum: Posistor atawa PTC (Positive Temperature Coefficient), sarta NTC (Negative Temperature Coefficien). Harga rūsistansi dina PTC baris naék lamun suhuna naék, samentara NTC malahan kabalikanana.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Thermistor anu dipaké rujukan dina tulisan artikel ieu.