Taksi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Taksi Blue Bird

Taksi nya éta angkutan umum nu ngagunakeun mobil keur ngangkut panumpangna.[1]

Sajarah Taksi[édit | sunting sumber]

Mimitina bisnis taksi mekar tina bisnis jasa nyéwakeun karéta kuda nu ukuranna leutik, Hackney Carriage di Paris jeung London dina awal abad ka-17. [2]Taksi modérn mimiti aya ditandaan ku kapanggihna alat ngukur argométer ku Wilhelm Bruhn taun 1891. [2]Gottlieb Daimler dina taun 1897 dikenal minangka jalma nu mekarkeun taksi modérn ku nyieun argométer nu ngarana Daimler Victoria.[2] Dina tanggal 16 Juni 1897, Daim Victoria dikirim ka Friedrich Greiner, pangusaha Stuttgart nu mimiti nyieun pausahaan taksi di dunya kandaraan maké tanaga batré.[2] Pamakéan kandaraan nu maké tanaga bahan bakar minangka taksi aya dina taun 1899 di Paris, 1903 di London jeung 1907 di New York. [2]Taxicab New York diimpor ku Harry N Allen ti Paris sarta manéhna téh jalma kahiji nu ngagunakeun warna konéng dina Taxicab New York ku tinimbangan warna éta nu pangbabarina dipikanyaho di jalan. [2]Taksi terus mekar di abad 20 jeung kamekaranana nambahan dina taun 1940 ku digunakeunana radio komunikasi dua arah salaku instrumén panglengkep dina taksi. [2]Kagunaan radio ieu mantuan pisan komunikasi operator jeung supir dina ngalayanan order palangganna.[2] Dina taun 1980, asup téhnologi komputer nu digunakeun keur alat distribusi order.[2] Ayeuna régulasi taksi nu eusina ngeunaan spésifikasi kandaraan nu bisa digunakeun sarta prosedur-prosedur dasar dina prosés layanan palanggan taksi jadi salah sahiji panitén penting keur pamaréntah dina widang transportasi.[2] Taksi jadi ikon kamekaran kota bisnis jeung pariwisata di dunya.[2]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. Pengertian Taksi diakses tanggal 09 November 2011
  2. a b c d e f g h i j k Sejarah Taksi diakses tanggal 09 November 2011


Nulis.jpg