Telepon keupeul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sababaraha conto telefon keupeul

Telepon sélulér atawa hand phone (telepon keupeul) ngarupakeun alat éléktronik jarak jauh anu bisa dipindah-pindah (portébel) anu digunakeun pikeun komunikasi mangsa urang keur lumampah. Sajaba ti funsi sora anu baku saperti telepon, telepon selulér kiwari bisa miboga layanan layanan tambahan saperti layanan pesen singket atawa SMS pikeun pangiriman pesen téks, émail, packet switching pikeun meunangkeun aksés ka Internét, sarta MMS pikeun ngirim jeung narima foto jeung vidéo. Sabagian gedé, telepon sélulér nyambung ka sahiji jaringan sélulér base station, anu tungtungna nyambung ka public switched telephone network (PSTN).


Nulis.jpg



Referensi[édit | sunting sumber]

  1. http://www.mytips.tk
  2. http://www.bagansiapiapi.net/id/blogdetail.php?id=59
  3. http://www.kalbarinfo.com/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=232
  4. http://www.e-dukasi.net/pengpop/pp_full.php?ppid=316&fname=sejarah.htm
  5. http://www.cool-cellphones.com/mobile-news/mobile-ph...
  6. http://www.electroniclab.com/index.php?option=com_content&view=article&id=40:teknologi-telekomunikasi-seluler-generasi-3-3g-pertarungan-cdma-versus-umts&catid=11:labtelko&itemid=14
  7. http:// monet.postech.ac.kr/new2008/research.html
  8. http://www.stroud.gov.uk/docs/cassiopea/phone_work
  9. http://nimupedia.blogspot.com/2011/08/pengertian-telepon-genggam.html