Ulama

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Ulama =para alim[1] mangrupa wangun jamak tina kecap ‘alim’ dina basa Arab anu hartina jalma nu nyangking élmu. Ulama nyaéta inohong agama anu nyandang pancén pikeun ngaraih, ngabina jeung ngaping umat Islam boh dina masalah agama boh dina masalah sapopoé anu diperlukeun dina sisi kaagamaan atawa sosial kamasarakatan.

Tingali Ogé[édit | sunting sumber]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. Satjadibraa.2005.Kamus Basa Sunda.ISBN 978-3631-44-9. Bandung:Kiblat Buku Utama.


Nulis.jpg