Universitas Swadaya Gunung Jati

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Universitas Swadaya Gunung Jati
(UNSWAGATI)

Ngadeg 16 Januari 1961
Jinis Perguruan Tinggi
Réktor H. Ili Rohaeli, SH., MM
Perenah Kampus I: Jl. Pemuda 32 Cirebon 45132, Jawa Barat Kampus II: Jl. Perjuangan 32 Cirebon 45132 Jawa Barat
Loka http://crb.elga.net.id/~unswagati

Sajarah Singget[édit | sunting sumber]

Dina mimitina paguron luhur ieu pindah-pindah kampus di rohangan kantor milik Korem. [1] Kakara dina taun 1967 universitas anu dipikawanoh ku Unswagati nyicingan urut gedung SMA Gaudra milik Baperki. [1] Mimitina Unswagati ngan miboga Fakultas Hukum sarta Ékonomi. [1] Tuluy di warsih 1979, IKIP PGRI Ciwaringin Cirebon ngagabung jadi Fakultas Keguruan sarta Élmu Atikan (FKIP). [1] Warsih 1983 dibuka ogé tilu fakultas nyaéta Fakultas Élmu Sosial sarta Élmu Pulitik (Fisipol), Fakultas Téknik sarta Fakultas Tatanén [1]



Visi Jeung Misi[édit | sunting sumber]

Visi[édit | sunting sumber]

Visi Unswagati nya éta ngawujudkeun universitas pinunjul anu teuneung sarta kompetitif dina ngalaksanakeun Tridarma Paguron Luhur, pikeun ngahasilkeun lulusan anu iman jeung taqwa, bermoral Pancasila, miboga pangaweruh nu jembar, mikaweruh élmu jeung téknologi, miboga jiwa kapamingpinan, sarta sumanget kejuangan anu luhur dina ngarojong pangwangunan nasional. [2]

Misi[édit | sunting sumber]

1. Ngaronjatkeun sarta ngamekarkeun sumber daya manusa, sarana jeung prasarana. [2]

2. Ngahijikeun sacara sinergi keimanan jeung kataqwaan ka Pangéran Anu Maha Esa, élmu pangaweruh, téknologi, jeung seni, pikeun diamalkeun dina raraga ngawujudkeun masarakat anu bagja di dunya akherat. [2]

3. Nyiapkeun lulusan anu miboga kapamingpinan (leadership) anu hadé. [2]

4. Ngayakeun kahirupan kampus salaku masarakat ilmiah anu berkualitas moral Pancasila. [2]


Tujuan[édit | sunting sumber]

1. Nyiapkeun mahasiswa jadi anggota masarakat anu ngabogaan kepribadian jeung pangabisa akademik anu profésional anu bisa nerapkeun, ngamekarkeun jeung ngahasilkeun karya, élmu pangaweruh, téknologi sarta seni anu kapaké pikeun masarakat. [2]

2. Ngeuyeuban, ngamekarkeun jeung ngembangkeun élmu pangaweruh, téknologi jeung seni anu kapaké pikeun ngaronjatkeun kualitas hirup manusa, kabagjaan masarakat, memperkaya, jeung ngaronjatkeun kabudayaan nasional. [2]

3. Ilu biung dina ngokolakeun masalah-masalah sosial anu mangrupa bagian tinimbang bangsa Indonésia. [2]


Program Studi[édit | sunting sumber]

===Fakultas Hukum=== [3]

1. Program Studi Ilmu Hukum (S1-Terakreditasi C-1998)

===Fakultas Ekonomi=== [3]

1. Jurusan Ilmu Ekonomi dan Studi Pembangunan

  • Program Studi Ekonomi Pembangunan (S1-Terdaftar-1999)

2. Jurusan Manajemen

  • Program Studi Manajemen (S1-Terakreditasi C-1998)

3. Jurusan Akuntansi

  • Program Studi Akuntansi (S1-Terakreditasi-B-1999)

===Fakultas Pertanian=== [3]

1. Jurusan Agronomi

  • Program Studi Budi Daya Pertanian (S1-Terakreditasi B-1998)

2. Jurusan Sosek Pertanian

  • Program Studi Sosek Pertanian (S1-Terakreditasi-C-1999)

===Fakultas Keguruan dan Ilmu Pendidikan=== [3]

1. Jurusan Ilmu Pendidikan

  • Program Studi Administrasi Pendidikan (S1-Disamakan-1994)

2 Jurusan Pendidikan Bahasa dan Seni

  • Program Studi Pendidikan Bahasa Sastra Indonesia dan Daerah (D3-Terdaftar-1992) (S1-Terakreditasi C-1998)
  • Program Studi Pendidikan Bahasa Inggris (D3-Diakui-1991) (S1-Terakreditasi-B-1999)

3. Jurusan Pendidikan Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam

  • Program Studi Pendidikan Matematika (D3-Terdaftar-1992) (S1-Terakreditasi-B-1999)

4. Jurusan Pendidikan Pengetahuan Sosial

  • Program Studi Pendidikan Akuntansi (S1-Terakreditasi C-1998)

===Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Politik=== [3]

1. Jurusan Administrasi

  • Program Studi Administasi Negara (S1-Terakreditasi B-1998)

===Fakultas Teknik=== [3]

1. Jurusan Teknik Sipil

  • Program Studi Teknik Sipil (S1-Terdaftar-1994)


Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e Sajarah Singget (Diakses tanggal 9 November 2011)
  2. a b c d e f g h Visi Misi (Diakses tanggal 10 November 2011)
  3. a b c d e f Program Studi (Diakses tanggal 9 November 2011]