Validasi-silang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik, validasi-silang nyaeta praktek ngabagi sample tina data kana subsampel saperti analisa ngarupakeun rarangkay mimiti dina subsamel tunggal, saterusna subsampel diingkeun sina "lolong" ("blind") in order for subsequent use in confirming and validating the initial analysis.

Cross-validation is important in guarding against testing hypotheses suggested by the data, especially where further samples are hazardous, costly or impossible (uncomfortable science) to collect.