Wilhelmus van Nassouwe

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Wilhelmus van Nassouwe (atawa ogé disebut Het Wilhelmus) nyaéta lagu kabangsaan Walanda. Lagu ieu diwangun ti 15 pada anu babarengan nyieun hiji akrostikhon: dina vérsi anu lila, hurup-hurup kahiji ti ka 15 pada kabéhanana nyieun ngaran Willem van Nassov.

Biasana ngan pada kahiji sarta kagenep atawa ngan pada kahiji waé anu ditembangkeun.

Wilhelmus jadi lagu kabangsaan Walanda saprak tanggal 10 Méi 1932.

Ayat lagu[édit | sunting sumber]

Basa Walanda[édit | sunting sumber]

Wilhelmus van Nassouwe
ben ik, van Duitsen bloed,
den vaderland getrouwe
blijf ik tot in den dood.
Een Prinse van Oranje
ben ik, vrij, onverveerd,
den Koning van Hispanje
heb ik altijd geëerd.

Mijn schild ende betrouwen
zijt Gij, o God mijn Heer,
op U zo wil ik bouwen,
Verlaat mij nimmermeer.
Dat ik doch vroom mag blijven,
uw dienaar t'aller stond,
de tirannie verdrijven
die mij mijn hart doorwondt.

Tarjamahan Basa Sunda[édit | sunting sumber]

Kuring Wilhelmus ti Nassau
Anu katurunan Jérman,
Ka lemah cai kuring bakti
Ku kituna umur kuring anu pamungkas.
Kuring Putra Oranyeu
Leupas sarta wani,
Ka Raja Spanyol
Pasini taat satia anu sajati.

Anjeun anu ngajaga sarta kataatan kuring
O Pangéran, pamingpin kuring,
Ka saha kuring ngandelkeun,
Ulah ninggalkeun kuring.
Sangkan kuring baris kuat sok,
Minangka ladén Anjeun,
Ngancurkeun tirani
Anu nyelekit haté kuring.

Tumbuan kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Rékaman[édit | sunting sumber]