Yoghurt

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Yoghurt

Susu anu diprosés jadi susu haseum jang inuman ku cara maké baktéri anu tangtu diasupkeun kana éta susu[1].

Cara nyieun Yoghurt[édit | sunting sumber]

Sadiakeun susu anu seger kénéh tur beku anu luyu jeung standar, tuluy susu anu beku dikeueum dina jero bak anu caina ngalir nepi ka jadi cair anu lilanan 1,5 nepi ka 2 jam, dikeueumna ulah leuwih ti tilu jam ngabalukarkeun susuna ruksak[2].Sabada kitu, asup kana tahapan muka wadah susu, pariksa kaayaan susu teu menggumpal, beresihkeun heula wadahna nepi ka beresih jeung garing, sabada dipanaskeun tès heula susuna makè alkohol anu babandinganana 1:1 cc, tuluy saring susu maké saringan entéh anu beresih[2].Sabada, sabada geus 80 derajat tiiskeun nepi ka jadi 40 darajat[2].Sanggeus tiis urang bisa nataharkeun baktéri, tataharkeun 2 rupa baktéri, nya éta baktéri lactobacillus Bulgaricus jeung Strephtillus Thermopillus, Baktéri-baktéri ieu bisa dimeunangkeun di Balai Besar Peternakan[2].Sabada ditataharkeun, campurkeun baktéri jeung susu[2]. Susu disiapkeun dina panci, siapkeun baktéri jeung asupkeun anu babandinganana 3 léter susu jeung 1 sendok unggal dua baktéri. Nalika prosés nyampurkeun kudu aya seuneu (lilin atawa spirtus) dideukeut antara baktéri jeung susu[2].Fungsina jang maéhan jeung ngajauhkeun baktéri anu ngaruksak[2].Sabada dicampurkeun antara susu jeung baktéri, asup kana prosés inkubasi dimana hasil nyampurkeunana diasupkeun kana wadah inkubator maké lampu listrik 25 watt anu lilana 4 jam[2].Inkubator bisa dijieun ku soranagn tina dus atawa streoformbox[2]. Sabada éta asupkeun yoghurt kana pendingin nepi ka beku.Yoghurt leuwih énak lamun didahar maké bungbuahan anu amis.[2]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. Definisi 'yoghurt'(diakses 21 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j http://id.shvoong.com/exact-sciences/1803963-cara-membuat-yoghurt/#ixzz1ePcasn9s Cara MEMBUAT YOGHURT](diakses 22 November 2011)
Nulis.jpg