Yu Seung-ho

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Yu Seung-ho

Yu Seung-ho (Lahir 17 Agustus 1993) nya éta aktor Koréa Selatan Manéhna nyieun debut film The way Home nya éta ngeunaan saurang anak ngora anu dikirim ku indungna pikeun cicing di ninina anu pireu saterusna dituturkeun ku Surat Drama Asih, Sad Love Song sarta Legenda rumaja.[1]

Karir[édit | sunting sumber]

Manéhna nyieun film debut di The Way Home sarta Daddy Fish. Yoo Seung Ho mineng maén di drama télévisi di mana manéhna maénkeun Damdeok legenda rumaja, Love Letter, Sad Love Story. Dina taun 2008, Yoo Seung Ho ilubieung dina proyék di Asia babarengan jeung selebriti séjén kawas Park Jin-young, Jackie Chan, Wonder Girls, Jang Nara, Wheesung, sarta loba batur pikeun ngarojong nu lainna Sichuan taun 2008. Mecenghul dina vidéo musik "Lies T-ara " dina mimiti 2009 sarta Girls 'Taeyeon & Klip vidéo Hiji Generasi Lagu dijudulan "like The Stars " anu dirilis dina Nopémber 17, 2010. Ogé, saméméhna dina taun 2010, manéhna duet babarengan IU "Believe In Love" awak media pikeun amal hiburan Koréa populér, paménta pikeun asih, di mana manéhna geus indit ka wewengkon kumuh India sarta Sri Lanka pikeun nyaksian kaayaan hirup maranéhanana. Duo ieu ditulis kalayan ngarujuk dina Yoo Seung Ho buku harian ditulis samentara manéhna aya di luar nagari.[2]

Filmigrafi[édit | sunting sumber]

Film[édit | sunting sumber]

  • Leafie, A Hen Into The Wild (2011)
  • Blind (2011)
  • City Of Father (2009)
  • Fourth Period Murder Mystery (2009)
  • Unforgettable (2008)
  • My Teacher (2006)
  • Hearty Paws / Heart is... (2006)
  • Don't Tell Papa (2004)
  • Happy (Ero) Christmas (2003)
  • The Way Home (2002)[2]

Serial TV[édit | sunting sumber]

  • Flames Of Ambition (MBC, 2010)
  • God of Study (KBS2, 2010)
  • You're Beautiful (SBS, 2009) cameo
  • Queen Seon Duk (MBC, 2009)
  • The King and I (SBS, 2007)
  • The Legend (MBC, 2007)
  • Alien Sam (2006)
  • Sad Love Song (MBC, 2005)
  • Precious Family (KBS2, 2004)
  • The Immortal Lee Soon-Shin (KBS1, 2004)
  • Love Letter (MBC, 2003)
  • Daddy Fish (MBC, 2000)[2]

Penghargaan[édit | sunting sumber]

  • 2009 MBC Drama Awards: Newcomer Penghargaan Pria (Ratu)
  • Korea Selatan Movie Awards: Aktor pangalusna (2007)
  • Peran Desain Internasional Incheon: Bo Dae Heung Sa (2007)
  • Anak Korea \ Movie Awards : Bo Dae Heung Sa (2006)
  • Penghargaan KBS: Aktor pangalusna (2005)[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. (en)[http=//getglue.com/topics/p/yu_seungho](diakses tanggal 18 november 2011)
  2. a b c d (en)[http=//www.ask.com/wiki/Yu_Seung-ho](diakses tanggal 18 november 2011)