Batik lémbang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Batik lembang)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Batik Lembang motif Boscha

Batik lémbang nyaéta lawon motif batik anu asalna ti wewengkon Lémbang, Kabupatén Bandung Barat.[rujukan?] Anu jadi ciri has batik Lémbang téh nyaéta motifna anu nyokot tina wangun-wangun sayuran jeung bungbuahan.[rujukan?] Iwal ti éta motif has nu séjénna dicokot tina ikon-ikon nu aya di Bandung Barat saperti kebon entéh Cikole, Observatorium Boscha[1], curug Malela, Gunung Tangkuban Parahu nepi ka Gunung Jayagiri.[2]. Dina prosés nyieun kaén batikna sarua baé jeung batik séjénna.[rujukan?] Kiwari geus aya 24 motif batik anu jadi ciri hasi di wewengkon Lémbang jeung sabudeureun Kabupatén Bandung Barat.[rujukan?]Motif-motif nu aya téh sakumna dipaténkeun ku surat kaputusan Bupati nomer 430/kep.702-perekonomian/2013. [rujukan?]

Sumber Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Motif Boscha Lembang (Diakses 4 Juni 2015)
  2. Segarnya motif batik sayuran dari Bandung Barat (Diakses kaping 4 Juni 2015)(id)