Dongéng déwa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti DEWA,DONGENG)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dewa, dongeng nyaeta istilah dongeng dewa digunakeun ku M.A Salmun (1963 : 103-104) pikeun mitos.[1] Anu jadi dasarna nyaeta tokohna, yen dina kajadian carita teh tokoh dewa (jeung sabangsana) sok milu aub (boga peran). [2]

Dongeng nyaeta carita rakyat baheula anu tokoh na para dewa atawa manusa satengah nu kajadian na di percaya ku balarea[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Iskdandarwassid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger sunten. p. 44. ISBN 44 Check |isbn= value (bantuan). 
  2. Sudaryat, Yayat spk. (2007). Tata Basa Sunda Kiwari. Bandung: Yrama widya. p. 44. 
  3. "Pengertian Dongeng, Struktur dan Jenisnya" (dalam bahasa en-US). Sumberpengetian.co. 2017-03-18. http://www.sumberpengertian.co/pengertian-dongeng. Diakses pada 2018-04-25