Multiméter

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Multimeter)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Multiméter digital

Multiméter nyaéta pakakas ukur listrik anu mindeng dipikawanoh minangka VOM (Volt/Ohm méter) anu bisa ngukur tegangan (voltméter), résistasi (ohm-méter), atawa arus (ampér-méter). Aya dua kategori multiméter: multiméter digital atawa DMM (digital multi-meter)(pikeun anu anyar sarta leuwih taliti hasil ukurna), sarta multiméter analog. Unggal kategori bisa ngukur listrik AC, atawa listrik DC.