Bitotama

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Perang)
Jump to navigation Jump to search

Bitotama atawa perang mangrupa hiji kaayaan mumusuhan antara dua nagara (bangsa, agama, suku, jeung sajabana) nu mana kadua nagara aya dina hiji kaayaan nu tangtu.[1] Ilaharna bitotama téh dibarengan ku konflik kalawan dilengkepan pakarang, boh antar nagara boh antar masarakat. Cicirénna ku agrési nu ékstrim, ngaruksak, sarta aya korban nu palastra, boh maké kakuatan militér kaatur atawa militér nu teu kaatur. Euweuhna bitotama biasana disebut kaayaan "tengtrem". Pangperangan nujul kana aktivitas umum jeung papasingan jenis bitotama, atawa bitotama nu ilaharna.[2] Bitotama total mangrupa palagaan nu teu ngan saukur ditargétkeun ka militer nu sah wungkul, tapi ogé ngabalukarkeun korban ti masarakat sipil atawa masarakat non-subjék bitotama lianna.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id)Perang (diakses ping 9 November 2015)
  2. "Warfare". Cambridge Dictionary. Diakses tanggal 1 August 2016. 


Nulis.jpg