Kasaimbangan Kamampuh Balanja

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Purchasing power parity)
Luncat ka: pituduh, paluruh

Kasaimbangan kamampuh balanja, (basa Inggris: purchasing power parity - PPP) dina élmu ékonomi nyaéta hiji cara anu dipaké pikeun ngitung hiji alternatif nilai tukar antara mata uang ti dua nagara. PPP ngukur sabaraha lobana hiji mata uang bisa dipaké keur beubeulian dina ukuran internasional (biasana dolar), sabab barang katut jasa téh regana béda-béda di unggal nagara.

Nilai tukar PPP dipaké dina babandingan internasional keur standar hirup. PDB hiji nagara mimitina diitung dina mata uang lokal, antukna babandingan antara dua nagara téh ngabutuhkeun ayana konvérsi mata uang. Babandingan maké nilai tukar nyata dianggep henteu nyata, ku sabab henteu ngaréfléksikeun béda rega antar nagara. Perbédaan antara PPP jeung nilai tukar nyata bisa loba bédana. Upamana, PDB per kapita di RRC kurang leuwih 1.400 USD, sedengkeun dumasar kana PPP nyaéta kurang leuwih 6.200 USD. Sedengkeun PDB nominal per kapitana kurang leuwih AS$37.600, tapi PPP-na mah ukur 31.400 USD.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]