Gawil

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Sejarah tari gawir satria)
Luncat ka: pituduh, sungsi

Gawil nyaéta ngaran hiji ibing anu aya dina wanda ibing keurseus. Ngan ieu ibing téh dicokot tina ngaran hiji lagu anu aya dina gamelan Sunda, nyaéta Gawil. Ku ktuna, ieu tarian téh dipiring ku lagu gawil. Karakter tarianna lincah, sarua jeung karakter dina tari topéng pamindo, atawa tokoh wayang Dipati Karna jeung Samba[1].

Sumber Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Gawil-Disbudpar Prov Jawa Barat (diakses 31 Mei 2015)