Éntog

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
ÉNTOG
Éntog jalu
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Aves
Subclass: Neornithes
Infraclass: Neognathae
Superorder: Galloanserae
Order: Anseriformes
Family: Anatidae
Genus: Cairina
Species: C. moschata
Ngaran binomial
Cairina moschata
(Linnaeus, 1758)
Subspecies
  • C. moschata sylvestris (Stephens 1824)
  • C. moschata domestica Donkin, 1989[2]
Sinonim

Anas moschata (Linnaeus, 1758)

Éntog (Cairina moschata) nyaéta sato ingon unggas sarupa meri nu asalna ti Méxiko, Amérika Tengah jeung Kidul. Ukuranana gedé, nu jalu panjangna bisa nepi ka 76 cm kalawan beurat 8 kg. Ilaharna, buluna boga kelir bodas jeung hideung (jaluna semu wulung), sabudeureun panonna beureum teu buluan. Najan kaasup unggas tropis, éntog bisa hirup di wewengkon tiris.[3][4] Dina dunya kulinér, dina basa Inggris éntog katelah Barbary Duck. Ieu spésiés kabagi dua: subspésiés liar Cairina moschata sylvestris jeung subspésiés doméstik Cairina moschata domestica.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Citakan:IUCN2009.2
  2. Donkin, R.A. (1989): Muscovy duck, Cairina moschata domestica: Origins, Dispersal, and Associated Aspects of the Geography of Domestication. A.A. Balkema Publishers, B.R. Rotterdam.
  3. Holderread (2001): p. 17
  4. "Non-Native Aquatic Species in the Gulf of Mexico and South Atlantic Regions". Nis.gsmfc.org. Diakses pada 6 Pébruari 2012. 

Kesalahan pengutipan: Tag <ref> dengan nama "Zivotofsky" yang didefinisikan di <references> tidak digunakan pada teks sebelumnya.
Kesalahan pengutipan: Tag <ref> dengan nama "Wojcik" yang didefinisikan di <references> tidak digunakan pada teks sebelumnya.
Kesalahan pengutipan: Tag <ref> dengan nama "Vickers" yang didefinisikan di <references> tidak digunakan pada teks sebelumnya.
Kesalahan pengutipan: Tag <ref> dengan nama "Wouden" yang didefinisikan di <references> tidak digunakan pada teks sebelumnya.
Kesalahan pengutipan: Tag <ref> dengan nama "Ray" yang didefinisikan di <references> tidak digunakan pada teks sebelumnya.
Kesalahan pengutipan: Tag <ref> dengan nama "Londono" yang didefinisikan di <references> tidak digunakan pada teks sebelumnya.
Kesalahan pengutipan: Tag <ref> dengan nama "Johnson" yang didefinisikan di <references> tidak digunakan pada teks sebelumnya.
Kesalahan pengutipan: Tag <ref> dengan nama "Cisneros" yang didefinisikan di <references> tidak digunakan pada teks sebelumnya.

Kesalahan pengutipan: Tag <ref> dengan nama "Accordi" yang didefinisikan di <references> tidak digunakan pada teks sebelumnya.

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

Tutumbu kaluar[édit | sunting sumber]