Afghani Apganistan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Afghani Apganistan
Pastun: افغانۍ, Pérsia افغانی
Lembaran 1000 Afghani (kaluaran 2002)
Lembaran 1000 Afghani (kaluaran 2002)
Kode ISO 4217 AFN
Bank Séntral Da Afghanistan Bank
Loka www.centralbank.gov.af
Pamaké Bandéra Apganistan Apganistan (bareng jeung Dolar AS)
Inflasi 26,8%
Sumber The World Factbook, 2008 est.
Subunit
1/100 pul
Lambang Af(tunggal) atanapi Afs[1]
Koin 1 Af,[1] 2, 5 Afs
Uang kertas 1 Af, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 500, 1000 Afs

Afghani (lambang: Afs;[1] Pastun: افغانۍ; Pérsia افغانی; kode: AFN) nyaéta mata uangna Apganistan.

Afghani anyar (2002-kiwari)[édit | sunting sumber]

Antawis 7 Oktober 2002 jeung 2 Januari 2003, hiji Afghani anyar dipikawanohkeun kalawan kode ISO 4217-na, AFN. Euweuh babagian nu geud dimedalkeun.

Logam[édit | sunting sumber]

Dina 2005, koinna dipikawanohkeun dina pecahan 1, 2, jeung 5 Afghani [2]

Lembar[édit | sunting sumber]

Dina 2002, uang lembaranna dipikawanohkeun dina pecahan 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 500, jeung 1000 Afghani. Pecahan 1, 2, jeung 5 Afghani diganti ku koinna dina 2005.

Séri 2002 [1]
Gambar Ajén Ukuran Warna Utama Gambaran Kaping
Hareup Tukang Hareup Tukang citakan medal
1 Afghani 131 × 55 mm Pink Lambang Da Afghanistan Bank kalawan koin jaman Eucratides I. Masigit di Mazari Sharif 2002
(1381 H)
7 Oktober 2002
2 Afghani Paul Taman Paghman
5 Afghani Coklat Bala Hissar
10 Afghani 136 × 56 mm Héjo konéng Mausoléum Ahmed Shah Durrasni, Kandahar Taman Paghman
20 Afghani 140 × 58 mm Coklat Rowza Sultan Mahmud ti Pajaratan Ghazni Istana Raja Arg
104px 50 Afghani 144 × 60 mm Héjo kolot Masigit Shah Do Shamira Sela Salang
100 Afghani 148 × 62 mm Nila Masigit Pul e Khishti Gondéwa Bost
500 Afghani 152 × 64 mm Paul Masigit Khwaja Abdullah Ansari di Herat Munara Bandar Udara Kandahar
1000 Afghani 156 × 66 mm Oranye Kuil Hazrat Ali Mazar Sharif Pajaratan Ahmad Shah Durrani Baba
Gambar ieu diskalakeun 0,7 piksel per millimetre. Pikeun tabél standar, tingali tabél spésifikasi uang kertas.
Ajén tukeur AFN
Yahoo! Finance: AUD IDR CHF EUR GBP HKD JPY USD
XE.com: AUD IDR CHF EUR GBP HKD JPY USD
OANDA.com: AUD IDR CHF EUR GBP HKD JPY USD

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c Da Afghanistan Bank. "Capital Notes Issuance and Auction." Diaksés 26 Péb 2011.
  2. Blogspot (2006-11-15). "Update - Afghanistan.". Diakses pada 20 Nopémber 2006. [tumbu nonaktif]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Currencies of Asia