Akulturasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Akulturasi nyaéta hiji proses nu aya patalina jeung masarakat nu mucunghul lamun hiji bubuhan manusa nu mibanda kabudayaan tinangtu disanghareupkeun kana unsur tina kabudayaan séjén. Kabudayaan séjén éta laun-laun bakal ditarima jeung diolah kana jeroeun kabudayaanana sorangan kalayan henteu nyababkeun leungitna unsur kabudayaan bubuhan éta sorangan. Conto akulturasi: budaya rap ti nagara deungeun dihijikeun jeung basa Jawa, mucunghul rap make basa Jawa. Ieu kajadian dina acara Simfoni Semesta Raya.