Al 'Asri

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Al 'Asri
العصر
Informasi
Harti Waktu
Golongan Makkiyah
Surah ka 103
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 3 ayat

Surat Al Asri nyaéta surat ka-103 dina Al Qur'an. Surat ieu digolongkeun surat makkiyah sarta diwangun ku 3 ayat. Kecap Al Asri atawa Al 'Ashr hartina téh waktu/mangsa sarta dicokot tina ayat kahiji ieu surat. Eusi surat ngagambarkeun yén saéstuna kabéh manusa aya dina kaayaan rugi kajaba jalma-jalma anu sok ngalakonan amal soléh, silih naséhatan dina bebeneran sarta kasabaran.

Eusi jeung Tarjamah[édit | sunting sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
وَٱلۡعَصۡرِ
Demi waktu.
2.
إِنَّ ٱلۡإِنسَـٰنَ لَفِى خُسۡرٍ
Saéstuna manusa téh enya-enya aya dina karugian.
3.
إِلَّا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ وَعَمِلُواْ ٱلصَّـٰلِحَـٰتِ وَتَوَاصَوۡاْ بِٱلۡحَقِّ وَتَوَاصَوۡاْ بِٱلصَّبۡرِ
Kajaba jalma-jalma anu ariman jeung ngalampahkeun amal soléh jeung anu silih wasiatan kana hak (bebeneran) jeung anu silihwasiatan kana kasabaran.

Hubungan surat Al Asri jeung surat Al Humazah[édit | sunting sumber]

Dina surat Al Asri Alloh ngajelaskeun sifat-sifat jalma anu henteu dina kaayaan rugi, sedengkeun dina surat Al Humazah Alloh nerangkeun sababaraha sifat jalma anu rugi.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971


Surat sateuacanna:
At Takatsur
Surat 103 Surat saparantosna:
Al Humazah
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit