Asam lemak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Rupa-rupa lemak dina katuangan
Baca ogé

Dina kimia, utamana biokimia, asam lemak nyaéta asam karboksilat anu ilaharna diwangun ku buntut/ranté alifatik, boh nu jenuh atawa henteu. Asam lemak dijieun tina hidrolisis beungkeut éster dina lemak atawa minyak biologis (nyaéta trigliserida), ku cara ngaleupaskeun gliserol (baca oléokimia).

Asam lemak téh asam monokarboksilat alifatik nu diturunkeun tina atawa dikandung dina bentuk éster lemak, minyak, atawa lilin sato (gajih) jeung tutuwuhan. Asam lemak alami biasana ngandung ranté 4-28 karbon (teu nyagak sarta jumlahna genap), boh jenuh atawa henteu. Istilah ieu ogé kadang ngawengku sakabéh asam karboksilat alifatik asiklik[1]. Ku kituna, asam asetat gé jadi kaasup asam lemak, padahal bisa leyur dina cai alatan pondok pisan ranté karbonna.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Fatty acid. Wikipédia basa Inggris. Disalin 7 Oktober 2008.
  1. Prayer Book, (1997). The Gold Book, 2nd, International Union of Pure and Applied Chemistry. URL accessed 2007-10-31.

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg