Ash Ketchum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Ash Ketchum (Satoshi dina versi Jepang) nyaeta adalah nami jang salahsahiji karakter fiksi dina serial TV Pokemon.

Profil[édit | sunting sumber]

Ash lahir di kota Pallet. Di yuswana nu 10 taun, dirina mutuskeun hoyong janten Pokemon trainer. Ku lantaran kitu, dirina teras ngadatangan Professor Oak, hanjakalna sakabeh Pokemon nu aya di Professor Oak tos diborong ku babaturan Ash, nyaeta Gary Oak, nu oge mangrupakeun alo ti Professor Oak.

Aya hiji deui Pokemon anu teu dicandak ku Gary, nyaeta Pikachu, hanjakalna Pikachu teh hese diatur, tapi lami-lami ahirna Pikachu janten sobat anu hade keur Ash. Pikachu oge sering ngadatangkeun bahya jang Ash nalika Pikachu rek direbut ku Team Rocket. Tapi Ash tiasa mereskeun eta masalah.

Salajengna, Ash sareng Misty (anu nagih wae sapedah pangganti anu direksak ku Pikachu), jeung Brock (mantan paningpin Pewter City Gym) ngalalana di wewengkon Kanto jeung Johto.

Di wewengkon Hoenn, Ash pendak sareng May jeung Max, dimana singhoreng May nyimpeun asmara sabab manehna bogoh ka Ash, tapi May era mun rek ngedalkeunana.

Di wewengkon Sinnoh, Ash pendak deui sareng babaturan anyar, namina Dawn. Teu kungsi lila, May balik deui nepungan Ash, samemeh ahirna manehna indit ka Kanto nepungan Misty. Ash tuluy ngalalana duaan sareng Brock.

Pangeusi sora Ash adalah aktris Veronica Taylor sareng Sarah Natochenny.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]