Béca

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Béca di Bogor

Béca (asalna tina basa Hokkien: be chia anu hartina "karéta kuda") nyaéta moda transportasi tilu roda anu ilahar kapanggih di Indonésia jeung di sawaréh Asia. Béca mangrupa ngaran tutumpakan gilindingna tilu gilinding sepéda jeung majuna diboséh ku jelema [1]. Kapasitas béca nyaéta pikeun ngangkut dua urang panumpang jeung saurang supir.

Béca samacam ieu mimiti aya di urang kira-kira taun 1950, di méh unggal kota ayeuna aya béca, sabab, béca lain baé bisa ngangkut jelema ogé bisa dipaké ngangkut naon baé [1]. Jadi supir béca téh nyaéta salah sahiji cara pikeun meunangkeun napkah anu panggampangna, nu antukna jumlah supir béca di wewengkon anu angka pangangguranana luhur mah baris jadi réa pisan. Béca dilarang di Jakarta kira-kira ahir dasawarsa 1980-an. Alesan resmina mah harita téh nyaéta yén béca nyaéta "éksploitasi manusa ku manusa", tuluy béca diganti ku Bajaj, hélicak.

Sumber[édit | sunting sumber]

  1. a b Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Buku Utama kaca 74


Nulis.jpg