Kabupatén Bogor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Bogor)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun artikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Bogor.
Kabupatén Bogor
Lambang Kabupaten Bogor.png

Lambang Kabupatén Bogor
Locator kabupaten bogor.png

Peta lokasi Kabupatén Bogor
Motto -
Propinsi Jawa Barat
Ibukota Cibinong
Lega Wilayah 3.440,71 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
3.945.000 (2003)
1.147 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
35
410 désa, 17 kalurahan
Dasar hukum -
Tanggal -
Bupati -
Kode area telepon 0251
DAU Rp. -

Situs web resmi: http://www.kabupaten-bogor.go.id

Kabupaten Bogor mangrupakeun salahsahiji kabupatén di Provinsi Jawa Barat, Indonésia. Ibukotana nyaéta Cibinong. Kabupaten ieu diwatesan ku Kabupatén Tangerang (Banten), Kota Dépok, Kota Bekasi, jeung Kabupaten Bekasi di beulah kalér; Kabupatén Karawang di beulah wétan, Kabupatén Cianjur jeung Kabupatén Sukabumi di beulah kidul, sarta Kabupaten Lebak (Banten) di beulah kuloneunnana. Kabupaten Bogor kawengku ku 35 kacamatan, nu dibagi deui kana sajumlah désa jeung kalurahan. Pusat pamaréntahannana di Kacamatan Cibinong nu aya di beulah kaléreun Kota Bogor.

Di tengah-tengah Kabupaten Bogor aya Kota Bogor. Dépok, anu ayana persis di beulah kiduleun Jakarta, baheulana mangrupakeun kota kacamatan bagian tina wilayah Kabupaten Bogor, anu salajengna ditingkatkan statusna jadi kota administratif, tur ti kawit kaping 15 April 1999 ditetepkeun minangka kotamadya anu misah ti Kabupaten Bogor.

Bogor mangrupakeun kawasan pertumbuhan Jakarta, loba pangeusi Bogor nu pagawéannana aya di Jakarta. Sirkuit Sentul aya di Kabupaten Bogor.

Topografi[édit | sunting sumber]

Beulah kalér Kabupaten Bogor mangrupakeun dataran handap (lembah Walungan Ciliwung jeung Walungan Cisadané), sedengkeun beulah kidulna mangrupakeun pagunungan, nu puncakna nyaéta: Gunung Halimun (1.764 m), Gunung Salak (2.211 m), sarta Gunung Pangrangro (3.018 m), gunung pangluhurna di Jawa Barat.

Transportasi[édit | sunting sumber]

Bogor diliwatan ku jalan tol Jakarta-Bogor-Ciawi. Jalan nagara Jakarta-Bogor-Cianjur-Bandung ngaliwatan wilayah kabupaten ieu. Jalur Ciawi-Puncak mangrupakeun salahsahiji jalur anu pangrapetna dina usum pakansi, sabab kawasan éta mangrupakeun tempat liburan warga Jakarta jeung sabudeureunnana.

Pikeun angkutan karéta api, aya jalur KRL Jakarta-Bogor, dimana jalur karéta api ieu nerus nepikeun ka Sukabumi, Cianjur, jeung Bandung.

Pariwisata[édit | sunting sumber]

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]



 t·s·é 

Kabupatén Bogor, Jawa Barat

Lambang Kabupaten Bogor.png

Kacamatan: Babakan Madang | Bojonggedé | Caringin | Cariu | Ciampéa | Ciawi | Cibinong | Cibungbulang | Cigudeg | Cijeruk | Cileungsi | Ciomas | Cisarua | Cisééng | Citeureup | Dramaga | Gunung Putri | Gunung Sindur | Jasinga | Jonggol | Kemang | Klapanunggal | Leuwiliang | Mégamendung | Nanggung | Pamijahan | Parung Panjang | Parung | Ranca Bungur | Rumpin | Sukajaya | Sukamakmur | Sukaraja | Tamansari | Ténjo