Kabupatén Indramayu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Indramayu
Lambang Indramayu.jpg

Lambang Kabupatén Indramayu
Locator kabupaten indramayu.png

Peta lokasi Kabupatén Indramayu
Motto REMAJA (Religius, Maju, Sejahtera)
Propinsi Jawa Barat
Ibukota Indramayu
Lega Wilayah 2.000,99 km²
Kordinat 107"51'-108"36' Bujur Wétan jeung 6"15' - 6"40' Lintang Kidul
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.749.000 (2003)
874 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
31
-
Dasar hukum -
Tanggal 7 Oktober 1527
Bupati Irianto M.S. Syafiuddin
Kode area telepon 0234
DAU Rp. -

Situs web resmi: indramayu.go.id

Kabupatén Indramayu mangrupakeun salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ibukotana nyaeta Indramayu. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kalér, Kabupatén Cirebon di wétan kidul, Kabupatén Majalengka jeung Kabupatén Sumedang, sarta Kabupatén Subang di beulah kulon.

Di kabupatén Indramayu aya pulo bayawak anu perenahna kurang leuwih 26 mil ti sisi basisir (± 50 km di lebah kalér daratan Indramayu). [1] Pulo dijadikeun hutan lindung sabab di sabudeureunana hirup rupa-rupa pepelakan jeung sato langka di antarana bayawak. [1]

Babagian Administratif[édit | sunting sumber]

Kabupatén Indramayu kawengku ku 31 kacamatan, nu kabagi deui kana sababaraha désa jeung kalurahan. Pusat pamaréntahan di Kacamatan Indramayu, nu aya di basisir Laut Jawa.

Transportasi[édit | sunting sumber]

Indramayu diliwatan jalur pantura, nyaéta salah sahiji jalur pangpadetna di Pulo Jawa, utamana dina usum mudik. Kabupatén ieu diliwatan ogé ku jalur karéta api lintas kalér Pulo Jawa, kalayan stasion panggedéna aya di Jatibarang.

Pangeusi[édit | sunting sumber]

Pangeusi Indramayu di wilayah basisir umumna maké Basa Indramayu kawas Dialék Cirebon dina kahirupan sapopoéna, nu maranehannana nyebut logat eta minangka dialék Dermayon. Sedengkeun di beulah kidul, maké Basa Sunda.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b (id)disbudpar. kearifan masyarakat jawa barat dalam pelestarian lingkungan hidup (wilayah cirebon) kaca 22


 t·s·é 

Kabupatén Indramayu, Jawa Barat

Lambang Indramayu.jpg

Kacamatan: Anjatan | Arahan | Balongan | Bangodua | Bongas | Cantigi | Cikedung | Gabuswétan | Gantar | Haurgeulis | Indramayu | Jatibarang | Juntiyuat | Kandanghaur | Karangampél | Kedokan Bunder | Kertasemaya | Krangkéng | Kroya | Léléa | Lohbener | Losarang | Sindang | Sliyeg | Sukagumiwang | Sukra | Trisi | Widasari