Kabupatén Sukabumi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun artikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Sukabumi.
Kabupatén Sukabumi
Lambang Sukabumi.jpg

Lambang Kabupatén Sukabumi
Locator kabupaten sukabumi.png

Peta lokasi Kabupatén Sukabumi
Motto -
Propinsi Jawa Barat
Ibukota Sukabumi
Lega Wilayah 3.934,47 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
2.210.000 (2003)
562 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
45
-
Dasar hukum -
Tanggal -
Bupati -
Kode area telepon 0266
DAU Rp. -

Situs web resmi: -

Kabupatén Sukabumi mangrupakeun hiji kabupatén di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ibukotana nyaéta Palabuanratu. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Bogor di beulah kalér, Kabupatén Cianjur di beulah wétan, Sagara Indonésia di beulah kidul, sarta Kabupatén Lebak di beulah kulon.

Administratif[édit | sunting sumber]

Kabupatén Sukabumi kawengku ku 47 kacamatan, nu kabagi deui kana sajumlah désa jeung kalurahan. Puseur pamaréntahan aya di Pelabuhan Ratu.

Topografi[édit | sunting sumber]

Sabagean gedé wilayah kabupatén ieu mangrupakeun pagunungan, kajaba di sabagean basisir kidul nu mangrupa dataran handap. Sababaraha puncak gunung aya di beulah kalér, diantarana: Gunung Halimun (1.929 m), Gunung Salak (2.211 m), jeung nu pangluhurna nyaéta Gunung Gedé (2.958). Di antara walungan nu ngalir nyaéta Cimandiri jeung Cikaso, nu ngamuara di Sagara Indonésia.

Pariwisata[édit | sunting sumber]


 t·s·é 

Kabupatén Sukabumi, Jawa Barat

Lambang Sukabumi.jpg

Kacamatan: Bantargadung | Bojong Genténg | Caringin | Cibadak | Cibitung | Cicantayan | Cicurug | Cidadap | Cidahu | Cidolog | Ciemas | Cikakak | Cikembar | Cikidang | Ciracap | Cireunghas | Cisaat | Cisolok | Curugkembar | Gegerbitung | Gunung Guruh | Jampang Kulon | Jampang Tengah | Kabandungan | Kadudampit | Kalapa Nunggal | Kalibunder | Kebonpedes | Léngkong | Nagrak | Nyalindung | Pabuaran | Parakan Salak | Parung Kuda | Pelabuhan Ratu | Purabaya | Sagaranten | Simpenan | Sukabumi | Sukalarang | Sukaraja | Suradé | Tegal Buleud | Waluran | Warung Kiara