Motor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Wangenan Sapéda Motor[édit | sunting sumber]

Sapéda Motor numutkeun kamus nya éta kandaraan anu bentukna jiga sapédah tapi leuwih gedé jeung ngagunakeun béngsin minangka bahan bakarna.[1]

Jenis-jenis Motor[édit | sunting sumber]

Jenis motor dumasar kana golonganna diantarana ; (a) Sapéda motor low rider sapeda nu asalna ti Amerika Serikat anu dipaké pikeun an saukur pikaresepeun, umumna dipakéna naloika peré atawa weekend, sarta teu dipaké jauh ngan saukur ngurilingan kota.[2] Pikeun tampilanna maké aksesoris nu baheula jeung arék ka vintage tapi leuwih ramé.[2] (b) Goped nya éta kandaaraan alternatif beroda dua anu pernah ramé di Jakarta anu fungsina ngan saukur reresepan jeung jalan-jalan.[2] Tapi kaayeunakeun Goped dipaké minangka kandaraan sapopoé sabab praktis, gampang dipakéna,irit, jrrd.[2] (c)Free style nya éta kandaraan anu dipake pikeun gaya jeung mikabutuh kaparigelan anu leuwih pikeun freestyle.[2] (d) Skutik nya éta Salah satu spesies motor nu teu maké gigi pikeun ngoper sangkan leuwih gancang. Ayeuna keur ramé sabab gampang dipaké, loba onderdilna, jeung miboga merk anu gedé. [2] (e) Vespa Kandaraan anu ngalegenda sabab ti jaman ka jaman teu robah tapi di modif deui sangkan leuwih ngirut, sarta wangunna anu unik. [2] (f) Trail nya éta motor anu dipaké pikeun di tempat anu ékstrim jeung biasana dipaké offroad sarta katingalina ogé gaya. [2] (g) Harley Davidson nya éta motor anu dipaké ku jalama nu beunghar da hargana ogé bisa nepi ka ratusan juta. [2]


Galeri[édit | sunting sumber]

motor motor motor

motor motor motor motor


Sumber[édit | sunting sumber]

  1. R.A Danadibrata.2006. Kamus Basa Sunda R.A Danadibrata. Bandung. Kiblat. Halaman445.
  2. a b c d e f g h i https://showroom79.wordpress.com/2011/08/09/ laporan-harian-20-mengenal-jenis2-kendaraan-roda-2/ (id) (diakses ping 16 Oktober 2011)
Nulis.jpg