Vespa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Vespa

Vespa nya éta merek motor jenis skuter nu asalna ti Italia. [1] Parusahaan induk Vespa nya éta Piaggio. Piaggio diadegkeun ku Rinaldo Piaggio di Italia taun 1884. [1] Mimitina Piaggio nya éta pabrik nu mroduksi pakakas pikeun kapal, rél jeung gerbong kareta api. [1] Di akhir Perang Dunya ks II, pabrik Piaggio di bom ku pesawat musuh. [1] Sanggeus réngsé perang, Enrico Piaggio jadi pingpinan di Piaggio. [1] Basa harita kaayaan ekonomi di Italia keur goréng, ku kituna Enrico Piaggio mutuskeun nyieun alat transportasi nu murah. [1] Dibantuan ku ahli kapal terbang Corradino D’Ascanio, Enrico nyiptakeun design alat transportasi roda dua nu diinspirasi jeung téknologi ti kapal terbang. [1]

Vespa mimiti di produksi taun 1945. [1] Kecap Vespa asalna ti kecap ”Wesp” nu hartina ”binatang penyengat atau lebah”. [1] Dina kamekaranana, Vespa henteu ngan saukur dipasarkeun di Italia, tapi laris ogé di Perancis, Inggris, Jerman, Spanyol, Brasil sarta India. [1] Salian Vespa, basa harita loba ogé merek kandaraan roda dua jenis ieu, saperti Lambreta, Zundap, Heinkel, NSU, Hummel. [2] Tapi nu nepi ka kiwari masih aya di Indonésia nya éta Vespa. [2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j Sajarah (Diakses tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b Motor (Diakses tanggal 4 Desember 2011)