Kabupatén Bandung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Bandung
Lambang Kabupatén Bandung

Lambang Kabupatén Bandung
Locator kabupaten bandung.png

Peta lokasi Kabupatén Bandung
Motto Répéh Rapih Kerta Raharja
Propinsi Jawa Barat
Ibukota Soréang
Lega Wilayah 1.762,39 km²
Kordinat 6°41`-7°19` lintang kidul; 107°22`-108°5` bujur wétan
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
2.943.283 (2006)
1.670 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
31
266 désa
9 kalurahan
Dasar hukum -
Tanggal -
Bupati H. Obar Sobarna
Kode area telepon 022
DAU Rp. -

Situs web resmi: situs kabupatén Bandung

Kabupatén Bandung mangrupakeun hiji kabupatén di Propinsi Jawa Barat, Indonesia. Ibukotana nyaéta Soréang. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Sumedang di beulah kalér, Kabupatén Garut di beulah wétan kidul, Kota Bandung di beulah kulon kaler, sarta Kabupatén Bandung Kulon di beulah kulon.

Kabupatén Bandung kawengku ku 31 kacamatan, nu kabagi deui kana sababaraha désa jeung kalurahan. Pusat pamaréntahan di Kacamatan Soréang.

Topografi[édit | sunting sumber]

Lolobana wilayah Kabupatén Bandung mangrupakeun pagunungan. Di antara puncak-puncakna nyaéta: Gunung Patuha (2.334 m), Gunung Malabar (2.321 m), sarta Gunung Papandayan (2.262 m) jeung Gunung Guntur (2.249 m), duanana dina wawates jeung Kabupatén Garut.

Waduk Saguling mangrupakeun bendungan panggedéna di kabupatén Bandung.

 t·s·é 

Kabupatén Bandung, Jawa Barat

Lambang Kabupatén Bandung

Kecamatan: Arjasari | Balééndah | Banjaran | Bojongsoang | Cangkuang | Cicaléngka | Cikancung | Ciléngkrang | Cileunyi | Cimaung | Cimenyan | Ciparay | Ciwidéy | Dayeuhkolot | Ibun | Kertasari | Katapang | Kutawaringin | Majalaya | Margaasih | Margahayu | Nagrég | Pacét | Pameungpeuk | Pangaléngan | Paséh | Pasirjambu | Rancabali | Rancaékék | Solokan Jeruk | Soréang