Kabupatén Ciamis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kabupatén Ciamis
Lambang kabupaten ciamis.gif

Lambang Kabupatén Ciamis
Locator kabupaten ciamis.png

Peta lokasi Kabupatén Ciamis
Motto Mahayuna Ayuna Kadatuan
Propinsi Jawa Kulon
Ibukota Ciamis
Lega Wilayah 2.556,75 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.523.000 (2003)
596 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
20
-
Dasar hukum -
Tanggal -
Bupati Engkon Komara
Kode area telepon 0265
DAU Rp. -

Situs web resmi: -

Kabupatén Ciamis nyaéta kabupatén di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ibu kotana nyaéta Kacamatan Ciamis. Kabupatén ieu aya di beulah kidul wétan Jawa Kulon, wawatesan jeung Kabupatén Majaléngka jeung Kabupatén Kuningan di beulah kalér, Kabupatén Cilacap, Jawa Tengah jeung Kota Banjar di beulah wétan, Kabupatén Pangandaran di beulah kidul, sarta Kota Tasikmalaya jeung Kabupatén Tasikmalaya di beulah kuloneunana.

Kabupatén Ciamis kawengku ku 20 kacamatan, nu kabagi deui kana 346 désa jeung 7 kalurahan. Puseur pamaréntahan Kabupatén Ciamis nyaéta di Kacamatan Ciamis.

Topografi[édit | sunting sumber]

Kalolobaan wilayah Kabupatén Ciamis mangrupa pagunungan jeung dataran luhur, kajaba di wawatesan jeung Jawa Tengah beulah kidul, sarta sawaréh wilayah basisir. Basisir kidul Ciamis bagian wétan mangrupakeun 'teluk', diantarana Teluk Pangandaran, Teluk Parigi, jeung Teluk Pananjung. Basisir Pangandaran mangrupakeun salasahiji tujuan wisata utama di Kabupatén Ciamis. Tanggal 17 Juli 2006, Basisir Pangandaran jeung kalolobaan wilayah basisir laut kidul katimpa ku musibah lini jeung tsunami.

Transportasi[édit | sunting sumber]

Ibukota kabupatén Ciamis aya di jalan nagara jalur (Bandung-Yogyakarta-Surabaya). Kabupatén ieu ogé diliwatan ku jalur karéta api lintas kidul, kalayan stasiun panggedéna aya di Kota Ciamis.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

  • Kabupatén Pangandaran, dimekarkeun ti Kabupatén Ciamis dumasar Undang-Undang Indonésia Nomor 21 taun 2012


 t·s·é 

Kabupatén Ciamis, Jawa Barat

Lambang kabupaten ciamis.gif

Kacamatan: Banjarsari | Baregbeg | Ciamis | Cidolog | Cihaurbeuti | Cijeungjing | Cikonéng | Cimaragas | Cipaku | Cisaga | Jatinagara | Kawali | Lakbok | Lumbung | Pamarican | Panjalu | Panumbangan | Panawangan | Purwadadi | Rajadésa | Rancah | Sadananya | Sindangkasih | Sukadana | Sukamantri | Tambaksari