Cisaga, Ciamis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kacamatan Cisaga

Peta lokasi Kacamatan Cisaga
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Ciamis
Camat
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa

Cisaga nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Wates Wilayah[édit | sunting sumber]

Geografis[édit | sunting sumber]

Cisaga mangrupakeun hiji wilayah nu kaasup ka daerah pagunungan. Leuweung, pakebonan, perkebunan, pasawahan mangrupakeun tatar geografis umum wilayah Cisaga. PTPN VIII Batulawang miboga lahan kebon karet tur kakao. Kahutanan Pemangkuan Banjar miboga leuweung jati nu mangrupa hutan produksi. Salian ti pakebonan jeung leuweung jati, Cisaga miboga salah sahiji sentra beas Kabupaten Ciamis, nyaeta pasawahan Rawa Onom atawa Pulo Majeti. Pasawahan Rawa Onom mangrupa sentra beas Kabupaten Ciamis saentas pasawahan Lakbok. Lian ti kitu, di Kacamatan Cisaga ngalur sababaraha walungan nu kawilang gede, diantarana Citanduy, Cijolang, Cimuntur, Cihonje. Walungan-walungan nu kawilang baradag ngalur di sabagian tempat di wilayah Cisaga.

Administratif[édit | sunting sumber]

Transportasi[édit | sunting sumber]

Cisaga mangrupakeun hiji kacamatan di galur kidul Pulo Jawa. Ngawates jeung Kota Banjar ti belah kidul-wetan, ngawates langsung jeung Jawa Tengah ti beulah wetan. Cisaga diliwatan jalan nagara antara puseur Kabupaten Ciamis jeung Banjar nu saterusna ka Jawa Tengah. Ka beulah kaler ngawates jeung Kacamatan Rancah tur dihubungkeun ku jalan propinsi Cisaga-Rancah nu tuluyanna ka Kabupaten Kuningan atawa ngaler-ngulon ka daerah Rajadesa.


 t·s·é 

Kabupatén Ciamis, Jawa Barat

Lambang kabupaten ciamis.gif

Kacamatan: Banjarsari | Baregbeg | Ciamis | Cidolog | Cihaurbeuti | Cijeungjing | Cikonéng | Cimaragas | Cipaku | Cisaga | Jatinagara | Kawali | Lakbok | Lumbung | Pamarican | Panjalu | Panumbangan | Panawangan | Purwadadi | Rajadésa | Rancah | Sadananya | Sindangkasih | Sukadana | Sukamantri | Tambaksari



Nuvola filesystems folder home.png