Béas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Béas

Béas nya éta bagian ‘siki’’ paré (gabah) anu geus dipisahkeun tina kulitna. Sacara anatomi bagian anu ditutupan kulit disebut ‘palea’ jeung bagian kulit anu nutupan béas disebut ‘lemma’. Dina salah sahiji tahap ngolah hasil paré nya éta gabah ditutu maké halu dina jubleg atawa digiling nepika bagian luarna (kulit gabah) leupas tina eusina. Ieu bagian eusi anu warnana bodas, semu beureum, ungu atawa ogé hideung anu disebut béas téh. Lian ti éta numutkeun kamus béas nya éta paré anu geus ditutu dina [[jubleg], jadi teu cangkangan deui. [1]

Béas tina paré ketan disebut ketan

Rupa-rupa Béas[édit | sunting sumber]

Béas ketan

Béas pandan

Béas beunyeur

Béas dolog

Galeri[édit | sunting sumber]

Sumber[édit | sunting sumber]

  1. R.A Danadibrata. 2006. Kamus Basa Sunda R.A Danadibrata. Bandung. Kiblat. Halaman64.
Nulis.jpg