SMA

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

SMA mangrupa singgetan tina Sekolah Menengah Atas anu mangrupa salasahiji atikan menengah umum anu jadi tuluyan tina atikan dasar[1]. Pendidikan menengah mangrupa lanjutan ti atikan dasar[1].Luyu jeung UU no.20 taun 2003 atikan dibagi jadi tilu nya éta atikan dasar, atikan menengah jeung atikan luhur[1].Atikan menengah diwincik deui jadi sababaraha rupa nya éta atikan menengah umum jeung atikan menengah kejuruan[1].Atikan menengah wangunna Sekolah Menengah Atas (SMA), Madrasah Aliyah (MA), sekolah menengah kejuruan (SMK), jeung madrasah aliyah kejuruan (MAK), atawa wangun séjén anu sadarajat[1].

Kurikulum atikan dasar jeung menengah[édit | sunting sumber]

Kurikulum atikan dasar jeung menengah kudu aya pendidikan agama, pendidikan kewarganegaraan, basa, matematika,ilmu pengetahuan alam, ilmu pengetahuan sosial,seni jeung budaya,pendidikan jasmani jeung olahraga,keterampilan/kejuruan, jeung muatan lokal[1].

Daftar SMA di Jawa Barat[édit | sunting sumber]

Dihandap ieu aya sababarahahiji daftar ngaran-ngaran sakola SMA Negeri di Jawa Barat:
1.SMK Negeri 1 Ciamis[2].
2.SMA Negeri 3 Kuningan[2].
3.SMA Negeri 2 Bandung[2].
4.SMA Negeri 5 Bandung[2].
5.SMA Negeri 1 Subang[2].
6.SMA Negeri 2 Subang[2].
7.SMA Negeri 3 Subang[2].
8.SMA Negeri 1 Jalancagak[2].
9.SMA Negeri 1 Sagalaherang[2].
10.jeung réa-réa deui.

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f Undang-Undang Republik Indonesia Nomor 20 Tahun 2003(diakses 22 November 2011)
  2. a b c d e f g h i Pendidikan: Dasar dan Menengah: Jawa Barat(diakses 22 November 2011)