Panalungtikan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Nagara Populasi (yuta) Risét
Flag of Indonesia.svg Indonesia 245,45 113
Flag of Malaysia.svg Malaysia 24,39 117
Flag of Vietnam.svg Vietnam 84,40 201
Flag of Singapore.svg Singapura 4,49 253
Flag of Pakistan.svg Pakistan 165,80 584
Flag of the Republic of China.svg Taiwan 23,04 3.911
Flag of South Korea (bordered).svg Koréa Kidul 48,85 6.493
Flag of Australia.svg Australia 20,26 6.961
Publikasi Risét dina Widang Fisika.
Sumber:SLAC Library, Stanford University, AS.
Méi 2006

Panalungtikan atawa risét sering dideskripsikan minangka hiji prosés invéstigasi nu dilakukeun sacara aktif, tekun, jeung sistimatis, nu tujuannana keur manggihan, nginterpretasikeun, jeung ngarévisi fakta-fakta. Panalungtikan intelektual ieu ngahasilkeun hiji pangaweruh nu leuwih jero ngeunaan hiji kajadian, paripolah, tiori, jeung hukum, sarta muka lolongkrang keur panerapan praktis tina pangaweruh éta. Istilah ieu digunakeun ogé keur ngajéntrékeun hiji koléksi informasi menyeluruh ngeunaan hiji subjék tinamtu, tur biasana dihubungkeun jeung hasil tina hiji élmu atawa métode ilmiah. Kecap risét diserep tina kecap basa Inggris research nu diturunkeun tina basa Perancis nu harti literalna nyaéta "nalungtik kalayan tuntas".

Kriteria risét nu alus keur widang sains jeung téhnologi[édit | sunting sumber]

Hiji panalungtikan anu alus ngahasilkeun:

  1. Produk atawa inovasi anyar nu bisa langsung dipaké ku industri (lain ukur wates prototipeu)
  2. Patén
  3. Publikasi di jurnal internasional

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • (id) Kompas, Senénn, 8 Méi 2006. Teropong Opini: Iptek Indonesia. Berada di Titik Nadir, Siapa Bertanggung Jawab? Oleh: Terry Mart. Lektor Golongan IIIB pada Departemen Fisika FMIPA UI. Hal. 41.
Nulis.jpg