Walungan Ciliwung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Ciliwung nyaeta hiji walungan nu ngaliwatan Jakarta, Indonesia. Walungan ieu ngalir ti sumberna di deukeuteun Puncak di dataran luhur di Jawa Kulon tepi ka Teluk Jakarta.

Sakitar taun 1720,loba pabrik gula diwangun sapanjang Walungan Ciliwung. Tina 130 pabrik, 50 diantarana aya di sisi walungan ieu. Para pagawena sok miceunan runtah tiwu ka walungan. Maranehanana henteu sadar yen hal eta nyababkeun walungan jadi beuki deet.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Monas view from Gambir station.JPG