Badminton

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Peter Gade keur maén Badminton

Badminton nya éta cabang olahraga kaulinan nu dimaénkeun maké rékét jeung kok nu ditepak sarta éta kok kudu ngaliwatan nét nu geus aya di tengah lapang. [1]

Sajarah Badminton[édit | sunting sumber]

Kartun Majalah Punch

Badminton asalna mah tina kaulinan Tionghoa nya éta Jianzi nu maké kok tanpa rékét.[2] Sanggeus kitu di Inggris nalika jaman pertengahan aya kaulinan nu disebut Battledores jeung Shuttlecocks.[2] Biasana mah barudak ngagunakeun tongkat (Battledores) sarta nyieun stratégi sangkan kok henteu antel kanu taneuh.[2] Hal ieu jadi kalangenan anyar dina taun 1854 nalika majalah Punch nyieun kartun nu témana Battledores.[2]
Masarakat Inggris mawa ieu kaulinan ka Jepang, China, jeung Siam (kiwari Thailand) nalika manéhna masih ngajajah Asia. [2] Olahraga badminton diciptakeun ku petugas Tentara Britania di Pune, India dina abad ka-19.[2] Manéhna nambahkeun nét dina éta olahraga.[2] Lantaran kota Pune kasohor minangka Poona, éta kaulinan téh dibéré ngaran Poona mangsa harita.[2] Sanggeus kitu, para tentara mawa deui éta kaulinan ka Inggris dina taun 1850-an, sarta dingaranan badminton lantaran éta olahraga dipintonkeun di Gedung Badminton (Badminton House) di Gloucestershire Inggris.[2] Kiwari Gloucestershire jadi puseurna International Badminton Federation (IBF).[3]

International Badminton Federation (IBF)[édit | sunting sumber]

International Badminton Federation (IBF) lahir taun 1934 nu diluuhan ku 9 nagara anggota nya éta Canada, Denmark, Inggris, Prancis, Irlandia, Belanda, New Zealand, Scotlandia jeung Wales.[3] Turnamén munggaran IBF nu kasohor nya éta Thomas Cup (World men's team championships) taun 1948.[3] Tisaprak harita turnamén mekar pikeun tim putri kayaning Uber Cup, Sudirman Cup, World Junior jeung World Grand Prix Finals.[3] Kiwari loba turnamén badminton nu diayakeun di masing-masing nagara saperti: Indonesia Open, Malaysia Open, Singapore Open, All England, Japan Open, Swiss Open, Korea Open, Denmark Open, China Open jeung réa-réa deui.[3]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. Bulu Tangkis (Diakses tanggal 24 Oktober 2011) (id)
  2. a b c d e f g h i Sejarah Bulu Tangkis (Diakses tanggal 24 Oktober 2011) (id)
  3. a b c d e Bulu Tangkis & IBF (Diakses tanggal 24 Oktober 2011) (id)


Nulis.jpg